NOI ÎNȚELEGEM CĂ DESCOPERIREA UNEI SARCINI NEAȘTEPTATE ÎN SITUAȚII DIFICILE POATE FI COPLEȘITOARE. DE ACEEA SUNTEM AICI PENTRU A TE ASCULTA, CONSILIA ȘI SPRIJINI CU TOT CEEA CE AI NEVOIE. SUNĂ ȘI ÎNTREABĂ-NE TOT CEEA CE DOREȘTI.
CARE SUNT SIMPTOMELE UNEI SARCINI?
Simptomele unei sarcini pot fi:
– Dureri de sâni și sensibilitate crescută a acestora
– Balonare și crampe ușoare
– Creșterea cantității de scurgeri vaginale
– O ușoară sângerare, datorită nidației, numită sângerare de implantare a ovulului în mucoasa uterină
– Stări de oboseală
– Pofte ciudate
– Grețuri, amețeli ușoare, vărsături
– Lipsa menstruației așteptate conform calendarului
Acești indicatori sunt informativi, pentru a fi sigură că ești însărcinată sună la 0745 525 708, vorbește cu consilierii noștri și programează-te pentru o ecografie gratuită și pentru testul de sarcină cu analiză de sânge pentru hormonul Beta HCG.
CARE SUNT ETAPELE UNEI SARCINI?
Înainte de săptămâna a 4-a de sarcină, sunt deja prezente toate organele vitale ale copilului – inima se aude cu ajutorul unui ecograf la 16 zile de la concepție. Înainte de săptămâna a 7-a, absolut toate organele copilului sunt formate și funcționale. Sistemul nervos este extrem de activ, copilul având abilitatea de a simți durerea. Pentru mai multe detalii, te rugăm să vorbești cu consilierii noștri. Sună la 0745 525 708
Săpt 4 / luna 1
Săpt 9 / luna 2
Săpt 13 / luna 13
Săpt 18 / luna 4
Săpt 22 / luna 5
Săpt 27 / luna 6
Săpt 31 / luna 7
Săpt 36 / luna 8
Săpt 40 / luna 9
CARE ESTE LEGISLAȚIA DREPTURILOR FEMEILOR ÎNSĂRCINATE ȘI A MAMELOR ÎN ROMÂNIA?
1. Concediul de risc maternal
De concediul de risc maternal pot beneficia, pentru protecția sănătății și securităţii lor și/sau a fătului ori a copilului lor, salariatele gravide, cele care au născut recent și cele care alăptează, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 96/2003 privind protecția maternității la locurile de muncă.
Concret, în situația în care la muncă se identifică un risc pentru securitatea sau sănătatea salariatelor amintite ori o repercusiune asupra sarcinii sau alăptării, angajatorul trebuie să le modifice temporar condițiile de muncă și/sau programul de lucru. Dacă această măsură nu se poate lua, angajatorul trebuie să le repartizeze pe posturi de lucru lipsite de risc. Dacă nici acest lucru nu este posibil, atunci salariatele au dreptul la concediul de risc maternal, astfel:
· înainte de data solicitării concediului de maternitate, în cazul salariatelor gravide;
· după data revenirii din concediul de lăuzie obligatoriu, în cazul salariatelor care au născut recent și care alăptează (dacă acestea nu cer concediul pentru creșterea și îngrijirea copilului).
Concediul de risc maternal poate fi acordat, potrivit actului normativ, în întregime sau fracționat, pentru cel mult 120 de zile. În acest sens, este necesar un certificat medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist. Așa cum prevede Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, indemnizația aferentă concediului de risc maternal este de 75% din baza legală de calcul.
Notă: Informații suplimentare despre protecția salariatelor la locul de muncă sunt în acest articol .
2. Concediul de maternitate
Concediul de maternitate este format dinconcediul pentru sarcină șiconcediul pentru lăuzie și este acordat pentrucel mult 126 de zile calendaristice, se arată în OUG nr. 158/2005.
Mai precis, concediul pentru sarcină include 63 de zile înainte de naștere, iar cel pentru lăuzie include 63 de zile după naștere, însă există și posibilitatea alegerii altor perioade. „Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naștere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naștere. Concediile pentru sarcină și lăuzie se pot compensa între ele, în funcție de recomandarea medicului și de opțiunea persoanei beneficiare, în așa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice” , este explicat în ordonanță.
În perioada acordării concediului de maternitate, persoanele beneficiare primesc și o indemnizație. Cuantumul brut lunar al acesteia este de 85% din baza de calcul (media veniturilor lunare din ultimele șase luni din cele 12 luni ale stagiului de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar).
Notă: Află mai multe despre concediul de maternitate de aici .
3. Concediul paternal
Concediul paternal se acordă tatălui, conform Legii nr. 210/1999 privind concediul paternal, pentru participarea efectivă a acestuia la îngrijirea nou-născutului .
Concediul paternal are o durată de cinci zile lucrătoare și se acordă la cerere „în primele 8 săptămâni de la nașterea copilului, justificat cu certificatul de naștere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a petiționarului”, scrie în documentul indicat. Totuși, dacă tatăl obține atestatul de absolvire a cursului de puericultură, durata concediului paternal este majorată (o singură dacă) cu zece zile lucrătoare, ajungându-se, astfel, la un total de 15 zile lucrătoare.
Concediul este plătit, iar indemnizația este achitată din fondul de salarii al unității la care este angajat tatăl şi esteegală cu salariul corespunzător perioadei de concediu.
4. Concediul pentru creșterea copilului
Concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap) se acordă persoanelor care, în ultimii doi ani de dinaintea nașterii copilului, au realizat venituri impozabile timp de minimum 12 luni. Regulile pentru acordarea acestuia sunt incluse în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.
Indemnizația lunară aferentă concediului de creștere are un cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei de naștere a copilului, aceasta având o limită minimă de 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară. Deoarece momentan salariul minim brut este de 1.250 de lei, indemnizația minimă este, mai precis, de 1.062,5 lei, plus că nu există o limită maximă.
Concediul și indemnizaţia de creștere pot fi cerute ori de către mamă, ori de către tată, pentru fiecare naștere, în condiţiile în care solicitantul:
· este cetățean român, cetățean străin sau apatrid (adică fără cetățenie);
· are domiciliul/reședinţa pe teritoriul României;
· locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care cere drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.
Dacă ambii părinți îndeplinesc condițiile pentru acordarea concediului de creștere, cel puțin o lună din perioada totală a concediului trebuie să fie alocată persoanei care n-a solicitat acest drept. Concret, dacă mama intră în concediul de creștere, tatăl trebuie să stea și el în concediu, în locul mamei, cel puțin o lună.
Notă: Citește mai multe despre concediul de creștere din acest articol .
5. Concediul de acomodare
Concediul de acomodare a fost introdus în legislație chiar în cursul lunii curente, acesta fiind complet nou. Potrivit Legii nr. 273/2004 privind procedura adopției, salariații care vor să adopte copii au posibilitatea de a cere intrarea în concediul de acomodare.
Noul concediu are o durată maximă de un an de zile și se acordă la cerere adoptatorului sau oricăruia dintre cei doi soți ai familiei adoptatoare. Pentru a solicita dreptul, persoanele interesate trebuie să depună, în maximum zece zile lucrătoare de la data punerii în executare a hotărârii judecătorești de încredințare în vederea adopției, la agenția teritorială pentru plăți și inspecție socială, o cerere și anumite documente justificative.
Indemnizația aferentă concediului de acomodare are un cuantum de 3,4 ISR. Având în vedere că, la momentul actual, indicatorul social de referință are o valoare de 500 de lei, indemnizația lunară este de 1.700 de lei.
Angajatorii sunt obligați să acorde timp liber salariaților care doresc să facă evaluările pentru obținerea atestatului de adoptator și să realizeze potrivirea practică cu copilul, precum și să acorde concediul de acomodare. În caz contrar, amenda este cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei.
Notă: Tot ce trebuie să știi despre concediul de acomodare este aici și aici .
6. Concediul pentru îngrijirea copilului bolnav
În baza OUG nr. 158/2005 se acordă și concediul pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la șapte ani. Pentru copiii cu handicap, pentru afecțiunile intercurente, concediul este până la împlinirea vârstei de 18 ani.
Dacă stagiul minim de cotizare de o lună este asigurat, solicitantul (oricare dintre cei doi părinți) beneficiază de indemnizația pentru îngrijirea copilului bolnav. Cuantumul brut lunar al acesteia este de 85% din baza de calcul prevăzută de lege.
„Beneficiază de aceleași drepturi, dacă îndeplinește condițiile cerute de prezenta ordonanță de urgență pentru acordarea acestora, și asiguratul care, în condițiile legii, a adoptat, a fost numit tutore, căruia i s-au încredințat copii în vederea adopției sau i-au fost dați în plasament” , dispune ordonanța de urgență.
Concediul de risc maternal
Legislatia medicala are un sector dedicat exclusiv drepturilor femeilor insarcinate la locul de munca, exemplu fiindlegea nr. 25/2004, privind protectia maternitatii la locul de munca.
Printre drepturile prevazute de aceasta lege se numara concediul de risc maternal si conditiile in care acesta poate fi acordat. De asemenea, ordonanta 158/2005 prevede acordarea concediilor medicale pe perioada sarcinii, respectiv concediul prenatal si cel postnatal, cu precizarea ca cele 126 de zile se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului post natal sa fie de 42 de zile.
Indemnizatia pentru concediul de risc maternal reprezinta 75% din media veniturilor aferente ultimelor 6 luni, iar cea pentru sarcina si lauzie reprezinta 85% din aceeasi medie de calcul.
„Un aspect benefic in plata acestei indemnizatii este faptul ca salariatei nu i se retine decat contributia de asigurari sociale calculata la minimul prevazut de lege, ceea ce avantajeaza venitul net platit angajatei”, spune consultantul Accace.
Calculul si plata aferente acestor indemnizatii se fac lunar de catre angajator la data lichidarii drepturilor salariale pentru luna in care se acorda concediul medical.
Mamele eleve/studente au dreptul la indemnizatie de crestere a copilului :
In cazul persoanelor care au urmat sau urmeaza o forma de invatamant universitar, postuniversitar sau liceal si solicita indemnizatia de crestere a copilului, alaturi de celelalte acte se va atasa la dosar si adeverinta de studii sau diploma de absolvire dupa caz.
– daca timp de minim 12 luni in ultimii doi ani anteriori datei nasterii acestuia s-au aflat in una dintre urmatoarele situatii:
au urmat sau urmeaza cursurile de zi ale invatamantului universitar sau postuniversitar (masterat, doctorat) organizat potrivit legii;
– se afla in perioada de 60 zile de la absolvirea cursurilor de zi a invatamantului universitar cu examen de diploma/licenta.
Acte necesare
Dosarul va cuprinde:
– Cerere tip;
– Actele de identitate ale parintilor – copie si original;
– Certificatul de nastere al copilului(lor) – copie si original;
– Adeverinta de la scoala/facultate pentru cele 12 luni, din care sa rezulte ca s-au frecventat cursurile la zi si fara intrerupere;
– Diploma de licenta, master, etc….(dupa caz) copie;
– Adeverinta de la finante – din care sa rezulte ca solicitantul a realizat sau nu venituri profesionale in cele 12 luni;
– Declaratie pe proprie raspundere – din care sa rezulte ca solicitantul a realizat sau nu venituri profesionale in cele 12 luni;
– Pentru solicitantul minor – dispozitie de curatela/tutela – emisa de Autoritatea Tutelara;
– Celalalt parinte va prezenta:
· Declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca parintele firesc, sau dupa caz, o alta persoana indreptatita nu beneficiaza de indemnizatie sau stimulent;
· Daca celalalt parinte este salariat: Adeverinta eliberata de angajator din care sa rezulte ca nu este in concediul pentru cresterea copilului;
– Dosar cu sina;
– Dovada de la banca privind COD-ul IBAN;
– Alte acte, dupa caz
Cand incepe plata indemnizatiei de crestere a copilului pentru mamele studente?
Indemnizatia de crestere a copilului se va acorda mamelor studente incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 zile lucratoare de la acea data.
Daca cererea este depusa mai tarziu de 60 de zile de la data nasterii copilului, indemnizatia de crestere a copilului se va acorda incepand cu data depunerii cererii.
Care este cuantumul indemnizatiei de crestere a copilului pentru mamele studente?
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pentru mamele studente care nu au realizat venituri in ultimele 24 luni anterioare nasterii se calculeaza ca 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, rezultand suma de 1.062,5 lei.
Daca o mama studenta sau proaspata absolventa realizeaza venituri pe o perioada de cateva luni in interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este reprezentata de suma totala a veniturilor realizate in aceste luni, impartita la 12.
Daca in urma acestui calcul rezulta o suma mai mica de 1.062,5 de lei, se acorda 1.062,5 de lei. Daca suma este mai mare, se acorda suma respectiva.
LEGEA: OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
…
(5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
…
m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar , inclusiv în cadrul programului „A doua sansa”, sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum și ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;
…
5. Scoala postliceala = invatamant preuniversitar.
6. Daca la Primarie refuza sa va primeasca actele faceti o sesizare la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Pentru mai multe detalii, te rugăm să vorbești cu consilierii noștri. Sună la 0745 525 708
CARE SUNT CENTRELE UNDE POT BENEFICIA DE MONITORIZARE GRATUITĂ A SARCINII?
ARAD
Asociația M.A.M.A. Arad
Maria Magdalena Mureșan
Tel. 0257.211.041, 0740.167.676
www.mercysactionmission.com
Calea Românilor, nr. 4-8, bl. K2, sc. A, ap. 1
mama_arad@yahoo.com
Asociaţia Ieromonah Arsenie Boca
Dr. Corina Guzgă
Tel. 0756.150.645
www.arsenieboca.org
nuavortarad@yahoo.com
BUCUREŞTI
Clinica Pro-Vita Internaţional
Psih. Roxana Voicu
Tel. 021.223.5855, 0744.389.987
www.clinica-provita.ro
Bd. Nicolae Titulescu nr. 93, sector 1
cpvint@gmail.com
Asociaţia Pro-vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi – Filiala Bucureşti
Psih. Roxana Puiu
Tel. 0744.982.925
www.provitabucuresti.ro
roxana@provitabucuresti.ro
Str. Brândușelor, nr. 3, bl. V78, sc. 2, ap. 44
CLUJ-NAPOCA
Clinica Pro Vita
Dr. David Ille
Tel. 0264.431.891, 0748.127.021
www.clinicaprovita.ro
clinicaprovitacj@clicknet.ro
B-dul. 21 Decembrie, nr. 86
Asociaţia Filantropică Medical Creştină Christiana – Proiectul „Pentru Viaţă“
Policlinica Sf. Pantelimon, str. Ion Meşter, nr. 10
Tel. 0747.033.563
christatodeagross@yahoo.ro
www.pentruviatacluj.ro
Dr. Christa Todea-Gross
Fundaţia Agape pentru Ocrotirea Vieţii
Calea Moţilor, nr. 16, ap. 4
Tel. 0749.067.877, 0743.142.168
agape@terapeuta.ro
www.terapeuta.ro
Cabinetul „Providence“
Str. 1 decembrie 1918, nr. 130, ap. 36
Tel. 0740.353.469,
augusta_calina@yahoo.com
Sr. Augusta Griguţa
CRAIOVA
Cabinet Individual de Psihologie Silvia Georgeta Ionescu
Str. Popa Șapcă, nr. 2, bl. B1, ap. 8
Tel. 0762.844.234
Psih. Silvia Georgeta Ionescu
CONSTANŢA
Asociaţia Pro-vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi – Filiala Constanţa
Tel. 0723.560.044, 0769.233.631
prflorincarabuz@provitaconstanta.ro
www.provitaconstanta.ro
Pr. Florin Carabuz
DEVA
Centrul Noua Speranţă
str Libertatii, Bl 6, Sc 1, Ap 9
Tel. 0354.119.433, 0735.501.797
nouasperanta1@gmail.com
Lucica Mîrza, director executiv.
Asociația M.A.M.A. Deva
Str. Liliacului, Bl. 17, Sc. A, Apt. 2
Tel. 0354.803.686
mama.deva@yahoo.com
www.mercysactionmission.com
Nina Kovacs
Asociația Misiunea Ajutor Pentru Femei
Al. Jupiter, bl. 22, ap. 46
Tel. 0763.633.909
ajutorptfemei@yahoo.com
www.ajutorpentrufemei.cabanova.com
Rafila Crișan
GALAŢI
Asociaţia Pro-vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi – Filiala Galaţi
Tel. 0743 040 118
provitagalati@yahoo.com
Sabina Costache
HUNEDOARA
Asociația M.A.M.A. Hunedoara
Str. George Enescu, nr. 12, Bl. 108, Sc. A, Ap. 4
Tel: 0354.416.911
mama_miriam_hd@yahoo.com
Iulia Moldovan
IAȘI
Centrul de formare şi consiliere „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“
Strada Tălpălari, nr. 12 Tel. 0232.215.157, 0751.214.017
sfarhangheli@gmail.com
www.sfintiiarhangheli.ro
Centrul de Consiliere Psihosocială şi Terapie „Primul Pas“
Bd. T. Vladimirescu, nr. 89, bl. 89, sc A, ap. 2
Tel. 0232.277.901
contact@primulpas.org
www.primulpas.org
Geanina Ungurianu
Biroul de Asistenţă Socială „Diaconia“ – Centrul Infoadolescent
Str. C. Negri, nr. 48
Tel. 0332.456.021, 0771.647.593
infoadolescent@yahoo.com
www.infoadolescent.ro
CIP (Centrul de Informare și Prevenție) – Pro vita Iași – MMB
Tel. 0753.427.368,
dragos.balinisteanu@gmail.com
www.provitaiasi.ro
Dragoș Bălinișteanu – Coordonator
Centrul de ajutoare a mamelor aflate în dificultate „Praesidio“ (ProVita Iasi – MMB)
CPI – Centrul de Preventie si Informare – Pro Vita Iasi,
Centrul Praesidio pentru femeile însărcinate aflate în dificultate – Pro Vita Iași
Telefon: 0756.333.890
cosmin_brinza@yahoo.com
www.provitaiasi.ro
Cosmin Brînză – Coordonator
ORADEA
Centrul de Informare si Consiliere „Puls”
Str. Aurel Lazăr, nr. 4A, ap. 8
tel. 0359.800.665, 0755.206.787
email centrulpuls@yahoo.com
www.centrulpuls.ro
Cornelia Gherle
PIATRA NEAMŢ
Consilierii Asociaţiei Familia şi Viaţa Roman şi ai A.S.C.O.R. Iaşi – Proiectul „Dreptul la viaţă“ pot fi prezenţi la Piatra Neamţ
REȘIȚA
Asociația MAMA Reșița
Str. Independenței, nr. 5, ap. 16
Tel. 0255.223.303
mama_resita@yahoo.com
Sanda Molin
ROMAN
Asociaţia Familia şi Viaţa
Str. Ştefan cel Mare, nr. 228
Tel. 0233.742.505, 0333.404.506, 0745.905.748
afav_roman@hotmail.com
www.familiasiviata.ro
Iuliana Petruţ
SIGHIŞOARA
Casa Vieţii
Str. Tache Ionescu, nr. 10
0265.779.773
jillascough@hotmail.com
Jill Mihai
SUCEAVA
Centrul Iochebed
Str. Curtea Domnească, nr. 1, bl. 14, Sc. B, Ap. 2
Tel: 0230.523.380
iochebedsv@fidel.ro
www.centruliochebedsv.ro
Gabriela Antonesei
TÂRGU MUREȘ
Fundația Mater
Bulevardul 22 Decembrie 1989, 12/2
Tel. 0265-250540, 0751189151
office@mater.ro, www.mater.ro
Psiholog Aurica Laurențiu
TIMIŞOARA
Asociaţia Darul Vieţii
Str. Gh. Doja, nr. 25A
Tel. 0356.445.040, 0721.335.704
darulvietii@yahoo.com
www.darulvietii.ro
Gerda Chişărău
Fundaţia Estera
Str. Timotei Cipariu, nr. 3
Tel. 0256.492.862, fax 0356.809.205
estcons@mail.dnttm.ro
Fundaţia Pro Vita Medica
Str. Bucovinei, nr. 11
Tel. 0723.440.393
provitamed@gmail.com
www.provitamedica.com
Dr. Cristina Valea
Acestea sunt centre de suport și informare pentru femei însărcinate aflate într-o situație delicată.
Pentru mai multe detalii, te rugăm să vorbești cu consilierii noștri. Sună la 0745 525 708
CARE SUNT CENTRELE UNDE POT BENEFICIA DE CONSILIERE GRATUITĂ PE TIMPUL SARCINII?
Sună 0745 525 708
CARE SUNT CENTRELE DE ADĂPOST PENTRU FEMEILE ÎNSĂRCINATE AFLATE ÎN DIFICULTATE?
Casa Ioana (Privat)
Bucuresti
Adresa: Șoseaua Olteniței 39-41, Sector 4, București 041294
Program: 9:00 și 17:00 / de luni până vineri
Telefon: +40 21 332 6390
Tel/Fax: +40 21 332 1394
E-mail: office@casaioana.org
Website: http://casaioana.org/
Casa Agar – Asociatia Touched ONG
Bucuresti
Adresa: Str. Badea Cartan nr. 8 Sect 2 Bucuresti
Telefon: 021-211-5651;
tel/ fax: 031-4057762
Contact: Natasa Ungureanu Program Manager Casa Agar
E-mail: touchedromania@aol.com
Site web: www.touchedromania.org
Asociaţia ”Semn de Viaţă” (Privat)
Bucuresti
Contact: 021.668.57.70
0767.731.121
0767.731.448
Email: semn_de_viata@yahoo.com
Website:http://signoflife.ro
Adresa: strada fanionului nr 42 Bucurestii noi langga parc bazilescu
Centrul Maternal ‘Sf. Ecaterina’
Bucuresti Sector1
Adresa: Bd. Maresal Averescu nr. 17, Tel. 021.223.41.97;
Centrul Maternal ‘Sf. Andrei’
Bucuresti Sector1
Adresa: Str. Cosmesti nr. 15,
Contact: Certan Rodica
Email: andrei.sfantul@yahoo.com
e-mail: comunicare@dgaspc-sectorul1.ro
Telefon: 021/220.40.66
021.220.60.44
021/222.99.81
Centrul maternal “Mama si copilul Casa din Tei”
Bucuresti sector 2
Adresa: str. Gh. Serban nr. 7A,
tel. 021.252.22.02;310.24.17
310.24.16, 9852
Directiei de Protectie a Copilului sector 2 (strada Emil Racovita numarul 22).
Centrul maternal ‘Sf. Andrei’
Bucuresti sector 3
Adresa: str. Nita Elinescu nr. 164
Centrul maternal – str. Covasna, vizavi de cinematograful Cultural
Bucuresti sector 4
tel. 021.461.03.28,
- 460.34.16;
Centrul maternal ‘Sf. Mihail si Gavril
Bucuresti sector 6
Adresa: sos. Orhideelor nr. 2D,
Contact: 021.317.63.11
021.317.63.12.
Centrul de primire a mamei si copilului in regim de urgenta
Constanta
Adresa: Str. Alunis nr. 4,
Contact: 0241.488.653
0241.488.654
Centrul de primire in regim de urgenta pentru copilul abuzat
Constanta
Adresa: Aleea Viitorului nr.7
Centrul maternal – Barlad
Adresa: str. V. Parvan nr. 4, bl. C1
Contact: 0235.416.882 / 0235/414537
Email: office@dgaspc-vs.ro
Șef Complex: Esmeralda Bîgu
Centrul “Casa mamei”
Sacele
tel. 0268.276879
Centrul de primire in regim de urgenta
Slatina
Adresa: str. Plevnei nr. 7A,
Contact: 0249.437.514.
Centrul maternal “Materna”
Targu – Mures
str. Salcâmilor, nr. 22
Contact: 0265/ 265098
Email: materna@dgaspcmures.ro
Centrul Maternal Maternus Furnizor: DGASPC IAȘI
Iasi
Contact: 0232/272548
Centrul maternal “Luminita”
Cluj
Adresa: Strada Grigorescu Eremia nr. 37-39 Cartierul Grigorescu cod: 400304 Cluj
Contact: 0264 420 146
0264 420 147, int.600
Email: cm_luminita@yahoo.com
Centrul Praesidio pentru femeile însărcinate alfate in dificutate – Pro Vita Iasi
– Iasi – Aleea Musatini, nr 14, Bl N9, ap 12
– Piatra Neamț – Str. LT. Graghescu, bl. 18, ap. 10
TELEFON: 0756.333.890
Pentru mai multe detalii, te rugăm să vorbești cu consilierii noștri. Sună la 0745 525 708
CARE ESTE NUMĂRUL DE TELEFON LA CARE POT SUNA ORICÂND PENTRU AJUTOR?